Chantal

'Yoga bij Yoga en Focus is een positieve beleving op zich. Mandy besteed aandacht aan balans, kracht en flexibiliteit. Ze stimuleert je tot uitdaging, maar ook tot acceptatie. Er is aandacht voor spanning en ontspanning. Voor houding en ademhaling. Maar wat mij nog het meest aanspreekt is het enthousiasme wat Mandy voor yoga heeft, die ze op natuurlijk manier op je over weet te brengen. En laat je door de houdingen die je doet een lach of juist een traan, dan mag dat er ook gewoon zijn. Yoga bij Yoga en focus is als thuiskomen in je eigen lichaam en geest.'

Deborah (28 jaar)

'Yoga is voor mij een manier om weer even met beide benen op de grond te komen. In fysiek drukke tijden of wanneer ik emotioneel meer rust kan gebruiken sluit ik aan voor een les. Mandy heeft voor iedereen persoonlijk aandacht, en ik voel me altijd zeer welkom - ook al ben ik geen vaste cursist! De lessen zijn logisch opgebouwd qua inspanning en ontspanning, zonder te werken naar prestaties of druk. Hulp en zachtheid, met duidelijke instructies; dat is een les van Mandy. Overigens wel voldoende uitdaging - een oefening kan altijd worden uitgebreid of verdiept. Aan het einde van een les merk ik altijd een diepe buikademhaling en dagenlang profijt van de rust die ik weer even heb opgedaan.. soms ook dagenlang spierpijn :)'

Nina (9 jaar, TIENERYOGA)

'Ik zit bij mandy op yoga en ik vind het echt super leuk. En mandy is echt een hele goeie juf.

Ik zit op yoga omdat ik vind dat ik iets meer ontspannen moet zijn. En ik vind dat het steeds beter gaat.'

Niels

'Als ik geweten had wat yoga voor mij zou doen, was ik 10 jaar eerder begonnen!

Dat yoga goed zou zijn voor lichaam en geest wist ik wel, maar door de gevestigde vooroordelen en het zweverige beeld dat ik van yoga had, weerhield ik mezelf ervan om het gewoon een keer te proberen.

Via via had ik het advies gekregen om eens een les "Dynamische" yoga uit te proberen.

Een jaar geleden heb ik mijn drempelvrees overwonnen en ben ik begonnen met het volgen van yogalessen.

Door mijn korte spieren, pezen en een te dikke buik leerde ik gelijk mijn lichamelijke beperkingen kennen, ik wist gelijk dat ik die beperkingen wilde overwinnen en dat yoga me daarbij zou helpen.

Nu een jaar verder kan ik nog steeds geen spagaat, maar dat hoeft ook niet..... Ik ben en voel me al wel stukken vrijer zowel lichamelijk als mentaal.

Mandy heb ik leren kennen tijdens de lessen van Marcel Kooij bij gezondheidscentrum Surya waar zij de opleiding tot yoga docente volgt.

Op het eind van het seizoen heb ik haar gevraagd of zij al yoga lessen gaf, en dat als ze dat deed ik graag een keer mee wilde doen.

Dat kon en bevalt tot dusver heel erg goed. Mandy heeft een goed voorbereide les en een prettige manier van lesgeven. De lessen zijn nu nog voor kleine groepjes en hebben een huiselijke sfeer waardoor je je vrijer voelt en dat is prettig.

Yoga is voor iedereen, en ik kan het iedereen aanraden om er kennis mee te maken.'

Melissa

'De manier waarop Mandy yogales geeft ervaar ik als zeer prettig! Ik had eerst het idee dat het zweverig zou zijn, maar het is alles behalve dat! Een heerlijke combinatie van inspanning en ontspanning. Ze heeft een hele fijne stem waardoor ik helemaal tot rust kom. Ik merk dat ik steeds meer kan en het ook steeds meer in mijn dagelijkse leven kan gebruiken. Voornamelijk de ademhalingen geven me rust in stress momenten. En dat ik lichamelijk in vorm ben is natuurlijk ook mooi meegenomen!'

Jesmai

‘Yoga geeft mij een ontdekking van wat mijn lichaam kan en welke rust ik daarin kan vinden. In de

yogalessen van Mandy voel ik me begeleidt met aandacht en rust, geen strijd, maar kijken naar wat ik

zelf wil en nodig heb op de mat. Dit gebeurt door herinneringen die Mandy me tijdens de lessen

geeft om na te gaan met welk doel ik op de mat sta, hierdoor sta ik bewust stil bij mezelf. Door dit

doel vast te stellen, voel ik me krachtig op de mat staan. Hier ga ik voor vandaag. Ik leer de

mogelijkheden van mijn lichaam kennen. Daarnaast leer ik door de begeleiding tijdens de yogalessen

hoe ik belemmeringen van mijn lichaam ombuig naar kansen om mezelf uit te dagen of te accepteren

zoals het is. Mandy kijkt dan bijvoorbeeld samen met mij naar een vervangende houding. Daarin voel

ik me gezien, ze herkent vaak sneller bij me wat ik nodig heb dan ik zelf.

Mandy straalt naar mij uitnodiging en acceptatie uit. Ruimte voor een lach, de prettige yogastudio en

thee/muntwater na de les spelen daar, naast Mandy haar benadering, ook een rol in. Als ik naar huis

ga voel ik me voldaan en als ik in bed duik, slaap ik die nacht heerlijk!’

Please reload